Izvor: Medijski istraživački centar, 25.Feb.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva učenika u Nišu obolela od tuberkuloze

U niškoj gimnaziji ’Svetozar Marković’ dva učenika obolela su od tuberkuloze, ali nema epidemije.
'U pitanju su sporadični slučajevi, epidemije nema i nema mesta panici', rekla je koordinator projekta kontrole tuberkuloze Ministarstva zdravlja prof. dr Lidija Ristić. Ona kaže da je bolest kod maloletnih učenika dijagnostikovana tokom vanrednog raspusta.
Svi učenici koji su bili u kontaktu sa obolelima pregledani su i nije bilo novih slučajeva oboljevanja.
Tuberkuloza >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << je potpuno izlečiva bolest i obolela deca su sasvim dobro, kazala je Ristić i dodala da je 2005. godine u Srbiji od tuberkuloze obolelo 3.200 ljudi, a prošle godine taj broj je prepolovljen.
Broj oboleih od tuberkuloze je u stalnom padu, ali se dešavaju sporadični slučajevi oboljevanja i ovo je prilika da još jednom podsetimo na obavezu pridržavanja zdravstvenih i higijenskih mera, kazala je Ristić.
Preporuke o boravku na čistom vazduhu, pravilnoj ishrani i higijeni treba poštovati, jer tuberkuloza ne mora da bude bolest koja se javlja samo u siromašnim porodicama.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.