Dva niška autora u izboru za nagradu “Branko Miljković”

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva niška autora u izboru za nagradu “Branko Miljković”

Žiri nagrade “Branko Miljković”, koju dodeljuje Grad Niš, odabrao je 8 naslova koji su u užem izboru za priznanje najbolja knjiga pesama u 2015. godini, a dve knjige delo su niških pesnika - Zvonka Karanovića i Stane Dine Skočajić.

Pored Karanovićeve zbirke “Zlatno doba” i “Teglice za bubice” Skočajićeve, knjige poezije koje su ušle u izbor za nagradu su “Dok je sunca i meseca” Danice Vukićević, “Kondor” Marijane Jovelić i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<Reverb” Vladimira Stojnića.

U užem izboru za priznanje su i knjige “Posteljica” Olivere Nedeljković, “Starac i pesme” Slobodana Zubanovića i “Format zveri” Vladimira Kopicla.

Do izbora ovih 8 naslova žiri, koji čine Dragana V. Todoreskov, Jelena Mladenović i Tomislav Marinković, došao je, kako kažu u Niškom kulturnom centru, nakon detaljnog čitanja i vrednovanja knjiga poezije prošlogodišnje produkcije.

Ime dobitnika nagrade “Branko Miljković“ za 2015. godinu, koju dodeljuje Grad Niš, biće objavljeno na 29. januara. Nagrada, 45. po redu, biće svečano dodeljena tokom marta ili aprila u okviru manifestacije „Dani Branka Miljkovića“.

Ova nagrada prošle godine dodeljena je Nikoli Živanoviću za zbirku “Carmina Galli”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.