Dva državna rekorda i četiri balkanske medalje za niškog plivača

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva državna rekorda i četiri balkanske medalje za niškog plivača

Među 10 plivača, koji su činili reprezentaciju Srbije na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu, našao se i Nišlija Andrija Petković, koji je osvojio 4 medalje. Uz to, on je sada vlasnik i državnih rekorda u disciplini 50 m leđnim stilom za 17 i 18 godina.

Malo je falilo da Petković u Niš donese još jednu medalju, pošto mu je ona u disciplini 100 m leđnim stilom izmakla za svega 23 stotinke.

U disciplini u kojoj je oborio državne rekorde okitio se srebrom, što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mu je bila i jedina pojedinačna medalja. Zvanično najbolji mladi sportista Niša takmičio se i kao član tri štafete i tu je osvojio zlato, srebro i bronzu.

Dokaz odlične forme Petkovića je i to što je, kažu u njegovom klubu Sveti Nikola, u svim disciplinama u kojima je nastupao oborio lični rekord.

Izuzetno smo zadovoljni Andrijinim rezultatima na ovom prvenstvu. Ovo je svakako njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a nadamo se da će i ubuduće na ovakav način predstavlja svoj klub, grad i državu - kažu u niškom klubu.

Inače, na prvenstvu u Sarajevu nastupile su reprezentacije Bugarske, Turske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Moldavije, Kipra, Albanije, Makedonije, Kosova i Crne Gore.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški plivač oborio dva državna rekorda na prvenstvu u Sarajevu

Izvor: Megafon.co, 07.Maj.2018

Niški plivač Andrija Petković predstavljao je ovog vikenda Srbiju na prvenstvu Balkana za juniore u Sarajevu i osvojio ukupno 4 medalje – zlatnu, 2 srebrne i bonzanu medalju, saopštili su iz PK Sveti Nikola Niš. Andrija je oborio dva državna rekorda za 17 i 18 godina u disiciplini 50m leđnim...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.