Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša prima nove članove

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša prima nove članove

Niški pisci, prevodioci, ali i književni kritičari koji žele da postanu članovi Društva književnika i prevodilaca Niša, mogu to da učine do 20. januara. Uslov je, kažu u Društvu, da književnici i prevodioci imaju najmanje 2 objavljene originalne, ondnosno knjige prevoda, a kritičari da dostave spisak objavljenih tekstova.

Rok za prijavu je do 20. januaraO prijemu novih članova, kažu u Društvu, odlučivaće se na osnovu zastupljenosti autora u periodici, zbornicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i antologijama, a jedan od kriterijuma je, kažu, i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada.

Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije - kažu u Društvu.

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša poziva zainteresovane kandidate da do 20. januara pošalju biografiju sa detaljnom bibliografijom na adresu: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Šumatovačka 4, 18000 Niš, ili mejlom na drustvoknjizevnikanisa@gmail.com, sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati krajem januara 2017. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.