Izvor: JužneVesti.com, 19.Mar.2020, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga noć policijskog časa u Nišu - još veći aplauzi sa terasa za medicinare

Novi policijski čas u Nišu počeo je kao i sinoćnji, tapšanjem građana sa terasa svim medicinskim radnicima koji se bore protiv pandemije koronavirusa u Nišu i celoj Srbiji. Na ulicama ima još po nekog vozila, a policijske patrole koje kruže gradom zaustavljaju pokojeg prolaznika.

Niš je ušao u drugu noć u kojoj je na snazi potpuna zabrana kretanja. Pre 8 uveče ponovo žurba građana da stignu kući na vreme. A tačno u 20 sati građani su izašli na terase i tapšali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekoliko minuta.

Ekipa Južnih vesti bila je na Bulevaru Zorana Đinđića gde su građani aplauzom pozdravili komšije preko puta - lekare, sestre, tehničare, sve one od čijeg će truda i rada zavisiti ishod borbe protiv koronavirusa. Aplauz se orio duž cele ulice, a kada se završio, bilo je i bisa.

Bravo, doktori - začuo se povik jednog dečaka.

Nakon aplauza u nekim delovima grada čula se i muzika, a u samom centru Niša sa razglasa se čula pesma "Ne može nam niko ništa".

A na ulici situacija ista kao sinoć - pusto, sa patrolama, a po neki građanin našao se ni na čijoj zemlji između slobode i neslobode kretanja, trudeći se da zamakne od policijskog časa.

Autobusi uredno parkirani i bez vozača, koji čekaju 21 sat, da u noćnoj turi prevezu radnike iz druge i u treću smenu. Većina taksi vozila takođe stoji, mada ima nekih koji još voze uprkos zabrani.

Do vikenda, predsednik Vučić je najavio da će policijski čas, od 20 do 5 sati ujutru, biti proširen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.