Dramska sekcija niškog Medicinskog fakulteta igra predstavu za NURDOR

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramska sekcija niškog Medicinskog fakulteta igra predstavu za NURDOR

Glumci koji čine dramsku sekciju Studentske unije Medicinskog fakulteta odigraće u petak 3. marta predstavu “Dva sveta”, a novac od prodatih ulaznica će biti namenjen za opremanje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Humanitarnu predstavu izvešće u Lutkarskom pozorištu od 18:30 i od 21 sat.

Kako bi pomogli Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koji prikuplja novac za nastavak radova na izgradnji hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su pripremili predstavu koju će odigrati u dva termina.

Time, kažu, žele da pomognu da se što pre završi druga faza izgradnje odeljenja hematoonkologije, u kome će mališani koji boluju od raka moći da se leče.

Cena karte je 100 dinara, a mogu se kupiti u parlamentu Medicinskog fakulteta i fotokopirnici Mikops C (Sremska ulica, 10). Karte će se prodavati i na dan izvođenja predstave ispred Lutkarskog pozorišta. Dođite da se zajedno borimo - poručuju organizatori.

U predstavi igraju Mihajlo Aleksić, Katarina Kostić, Milica Grozdanović, Ivana Komazec, Igor Ivanovski, Katarina Cvetković, Veljko Petrović i Jelena Funtek.

Na repertoaru niškog Lutkarskog pozorišta će se, pored humanitarne, naći i predstave za najmlađe. U četvrtak 2. marta od 18 sati glumci će odigrati predstavu “Mala princeza”, koja govori o devojci koja od rođenja ima sjajni grumen najfinijeg zlata u grlu i zbog toga lepo peva.

Međutim, princeza je jako uobražena i želi da se uda samo za onog prosca koji isto tako lepo peva kao i ona. Dolaze prosci, ali uzalud... Jedino mlinarev sin, vredan momak, lepo peva skoro kao princeza, ali to nije dovoljno, jer ona, uobražena, hoće muža visokog roda - navodi se u sinopsisu.

Ovu predstavu karakteriše glumačka i animatoska veština, a obiluje živom i dopadljivom muzikom i dinamičnom i lepršavom igrom.

U nedelju 5. marta od 11:30 Nišlije će svoju decu moći da odvedu u pozorište i sa njima pogledaju “Čudesnu družinu jedne stonoge”.

Žureći da ne zakasni na prolećni bal, jedna stonoga gubi cipelicu. Njeni prijatelji odlučuju da joj pomognu da je pronađe i kreću u potragu prepunu neverovatnih avantura, u kojoj će svako ponešto pronaći - piše u sinopsisu.

To je priča o požrtvovanosti i o tome da pomažući drugima često ostvarujemo sopstvene snove, a govori i o lepoti nesebičnog deljenja i značaju pravog prijateljstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.