Dozvole za aviokompanije

Izvor: S media, 23.Okt.2009, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvole za aviokompanije

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije odobrio je nacionalnoj madjarskoj avio-kompaniji "Malev" i austrijskoj lou-kost avio-kompaniji "Flaj Niki" dozvole za letove iz Srbije, potvrdila je za Radio S Katarina Andrić Milosavljević, šef odnosa sa medijima Direktorata.

"Direktorat za civilni saobraćaj juče je odobrio dozvole za letove iz Srbije aviokompanijama Malev, Flaj Niki i Montenegro Erlajnzu. Flaj Niki će leteti na liniji Beč-Beograd šest puta nedeljno od 1. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 2010, a Malev će najverovatnije imati svakodnevne letove iz Beograda do Budimpešte. Što se tiče Montenegro Erlajnza on će leteti iz Niša za Cirih dva puta nedeljno, sa jednodnevnom pauzom u Podgorici", rekla je Andrić Milosavljević za Radio S.

Ona je dodala da za sada nijedna druga aviokompanija nije podnela zahtev za dozvolu.

"Nema zahteva za novim dozvolama nekim novim aviokompanijama što se tiče letova iz Srbije.Mi očekujemo da će ih biti mnogo više, posle liberalizacije viznog režima, odnosno 1.januara 2010", izjavila je Andrić Milosavljević.

Montenegro Erlajns dobio dozvolu za letove iz Niša u Cirih potvrdio za Radio S direktor ove kompanije u Beogradu Žarko Vuković.

"Dobili smo usmenu dozvolu, pismenu još uvek čekamo za let na liniji na kojoj smo inače leteli duži niz godina, Niš- Cirih", rekao nam je Vuković.

On je dodao da cena još nije utvrđena i da veruje da će karta koštati izmedju 250 i 300 evra.


Vuković je za našu medijsku kuću rekao da se traži način da cena za putnike bude što pristupačnija.

"Tražimo rešenje da budu što jeftinije, kao što smo našli rešenje za sadašnje letove iz Beograda, da cene karata, tokom zimskog perioda, budu 19 evra". potvrdio je direktor "Montenegro Erlajnza".

Dušan Mladjenović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.