Izvor: Blic, 30.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvole stranim čarterima samo za niški aerodrom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je dozvolu turskim čarter avio-kompanijama „Atlas" i „Pegazus" za liniju Niš-Antalija-Niš, ali ne i za letove iz Beograda. Turski „Skaj erlajnz", koji je tražio dozvolu samo za Beograd, odbijen je, rečeno je „Blicu" Direktoratu.



U Direktoratu takođe dodaju da je uobičajeno da lou-kost kompanije koriste manje i jeftinije aerodrome, zbog čega aerodrom u Nišu ima šansu da se profiliše za ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niskobudžetne avio-kompanije.

Što se tiče egipatskih čarter kompanija „Lotus er" i „Er Kairo", i njihov zahtev je odbijen, dok su „Koral blu" i „Er Memfis" još u proceduri.

Tuniska kompanija „Nuvel er" dobila je, međutim, dozvolu da leti za Beograd zahvaljujući međudržavnom sporazumu Srbije i Tunisa.

Dobijanje ovih dozvola nije rešenje za problem oko čarter dozvola za strane kompanije.

Kako turskim kompanijama nisu izdate dozvole, vazduhoplovne vlasti Turske sada su čvrsto rešile da ni srpskom avio-prevozniku ne dozvole obavljanje čarter letova dok se spor ne reši. „Jat ervejz", slično kao i prošle nedelje, nema dozvolu za subotnji let za Antaliju, a kako „Blic" saznaje, Turci ovoga puta neće popustiti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.