Dolijali zelenaši u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijali zelenaši u Nišu

Policajci su uhapsili petoricu Nišlija zbog sumnje da su prethodnih godina iznuđivali i pozajmljivali novac uz kamatu građanima.

Lisice su stavljene na ruke T. G. (36), Z. Đ. (35), P. G. (23), B. S. (35) i M. R. (29).

Sumnja se da je pomenuta grupa u poslednjih godinu dana oštećenom dala 6.000 evra uz kamatu. Na ime te kamate ovaj građanin je sukcesivno šestorici Nišlija isplatio oko 20.000 evra.

Uhapšeni se terete >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da su oštećenog nekoliko puta batinama primoravali da proda trosoban stan u kojem je živeo sa porodicom. Na kraju je stan prodat za 50.000 evra.

Međutim, tu problemi ovog Nišlije nisu prestali. Kako piše u saopštenju, grupa iznuđivača ga je uz ozbiljne pretnje, primorali da administrativnom zabranom na penzije majke i babe, kupi sedam skupih televizora koji su pronađeni prilikom pretresa stanova uhapšenih.

U stanovima su policajci pronašli i oduzeli i 25.000 švedskih kruna, 10.000 evra, zelenaške ugovore kao i izvesnu količinu narkotika. Takođe, oduzeto je i šest luksuznih automobila za koje se sumnja da su ih uhapšeni koristili.

Tokom rada je utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba, pa policija zbog toga poziva građane da se jave ukoliko prepoznaju osumnjičene. Brojevi za prijavu su: 192 i 018/503-127.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.