Dobit Pošte Srbije veća za 19 odsto

Izvor: B92, 15.Dec.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Pošte Srbije veća za 19 odsto

Beograd -- Neto dobit javnog preduzeća "Pošte Srbije" za 11 meseci ove godine dostigla 4,4 milijardi dinara, što je za 19 odsto više nego u istom razdoblju 2009. godine.

Direktor Pošte Goran Ćirić kaže da je ta kompanija pružila 426 miliona usluga i ostvarila prihod od 22,7 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, sledeće godine je u planu izgradnja tri poštanska centra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u koje će biti uloženo 40 miliona evra iz sopstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prihoda, a koje će doprineti automatizaciji obrade poštanskih pošiljki.

Pošta je realizovala i projekte elektronske uprave i kvalifikovanih elektronskih sertifikata, rekao je Ćirić na skupu i da je trgovanje besplatnim akcijama pokazalo da ovaj sistem može da realizuje velike projekte.

Ćirić je najavio da će to preduzeće početkom sledeće godine raspisati konkurs za prijem 50 mlađih saradnika, diplomiranih inženjera, kako bi do 2012. godine imali savremenu poštu koja će, uz stručne ljude, pružiti savremene usluge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.