Do kraja novembra kolektor, pa završetak rekonstrukcije Bulevara Nikole Tesle

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja novembra kolektor, pa završetak rekonstrukcije Bulevara Nikole Tesle

Zastoj u rekonstrukciji Bulevara Nikole Tesle trebalo bi da bude okončan do kraja novembra, kada se, kako najavljuju iz niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj KLERP, očekuje da bude sagrađen kolektor u ovom delu ulice.

Kako su nekoliko stotina metara kolovoza na Bulevaru ostala nedovršena, čitaoci su preko aplikacije "Prijavi problem" pitali zašto su radovi stali.

Iz KLERP-a kažu da je u okviru izgradnje Naučno-tehnološkog parka plan da se izgradi i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kolektor koji prikuplja kišnicu, što će koštati 60 miliona dinara. Zato je zaustavljena rekonstrukcija Bulevara, koja je počela jer je ova saobraćajnica bila u vrlo lošem stanju nakon vojne parade održane u maju.

Kako se ne bi dva puta raskopavala traka Bulevara Nikole Tesle i trošio novac, zaustavljena je rekonstrukcija trake Bulevara Nikole Tesle, kojom je predviđeno da prođe planirani kolektor - naveli su iz KLERP-a.

Inače, kolektor bi trebalo da se prostire od raskrsnice Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva pa do uliva u Nišavu, kod Mosta mladosti.

U komunikaciji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, koja finansira i rukovodi realizacijom projekta izgradnje Naučno-tehnološkog parka i lamele, dobijena je podrška da se, kroz realizaciju projekta izgradnje NTP-a obezbede i sredstva za izgradnju ovog atmosferskog kolektora, prve deonice, dužine od oko 850 m - navedeno je iz KLERP-a.

Iz Kancelarije dodaju i da inicijalno kroz uslove JKP Naisus nije bila planirana izgradnja kolektora za Naučno-tehnološki park, ali kako je nastavljena izgradnja Studentskog doma i počela gradnja stanova za snage bezbednosti i drugih objekata na ovoj lokaciji, javila se potreba da se napravi veći kolektor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.