Do Beograda novim vozom, ali za isto vreme

Izvor: JužneVesti.com, 14.Okt.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do Beograda novim vozom, ali za isto vreme

Za desetak dana na relaciji između Niša i glavnog grada počeće da saobraća moderan i komforan voz, ali iako može da razvije brzinu od 160 km/h on će na nekim deonicama “juriti” 40 km/h i tako putovati 5 sati koliko je vozovima trebalo i pre 100 godina.

Elektrovoz koji je proizvela švajcarska kompanija “Štadler”, kažu u novoformiranom preduzeću “Srbija vozu”, polaziće iz Niša u 6:45 i u Beograd dolaziti po redu vožnje u 11:45, a iz prestonice će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kretati u 15:20 i stizati u Niš u 19:32.

Gde god insfastruktura bude bila dovedena u to stanje da ovaj voz može da razvije maksimalnu brzinu, vremenom će se to primenjivati, te će se i ukupno vreme putovanja sukcesivno smanjivati. Recimo, na deonici kod Mladenovca, koja je rekonstruisana voz može da pokaže svoje mogućnosti i ide većim brzinama - kaže Stevanović.

Kvalitetom, komforom, bezbednošću i uslugom kojom ovaj voz pruža pokušavamo da nadomestimo tu slabost koja proizilazi iz lošeg stanja infrastrukture - objašnjava Stevanović.

Voz kojim će se uskoro putovati od Niša do Beograda je klimatizovan, ima vakuum toalet, elektronske table koje pružaju informacije o stanicama, video-nadzor spolja i unutra i poseduje dijagnostiku kvarova.

Plan je, najavljuje Stevanović, da se u ovom vozu u narednom periodu omogući korišćenje wi-fi mreže. Cena karte se, kaže on, zasada, neće menjati.

Angažovanjem novih vozova nakon dve godine ponovo će se vratiti u redovan putnički saobraćaj voz „Inter Citi Srbija“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Stiže novi voz, ali brzina stara

Izvor: OkRadio.rs, 14.Okt.2015

Za desetak dana na relaciji između Niša i glavnog grada počeće da saobraća moderan i komforan voz, ali iako može da razvije brzinu od 160 km/h on će na nekim deonicama “juriti” 40 km/h i tako putovati 5 sati koliko je vozovima trebalo i pre 100 godina. Elektrovoz koji je proizvela švajcarska...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.