Direktori niške Toplane optuženi za korupciju

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2016, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori niške Toplane optuženi za korupciju

Dve godine otkako je pokrenuta istraga zbog navodnih zloupotreba pri povezivanju stambenih zgrada na toplovodni sistem, podignuta je optužnica protiv aktuelnog i bivšeg direktora Gradske toplane Slobodana Maksimovića i Milutina Ilića.

Kako je novinarima "Južnih vesti" potvrđeno u Višem tužilaštvu, prvo suđenje je zakazano za 10. maj.

Pored njih, optužnicom je obuhvaćena još jedna službenica niške Toplane.

Detalji optužnice još uvek nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javno dostupni, a prema ranijim informacijama oni su bili osumnjičeni da su suprotno propisima omogućili povezivanje nekoliko stambenih zgrada na toplovodni sistem.

Zbog toga su početkom juna 2014. godine bili uhapšeni.

Inače, Milutinu Iliću zbog ovoga preti još jedna zatvorska kazna. Naime, on je pre manje od mesec dana pravosnažno osuđen za krivično delo jer je pretio novinaru "Južnih vesti" Predragu Blagojeviću, koji je izveštavao o korupciji u tom preduzeću.

Iliću je tada izrečena uslovna zatvorska kazna od 6 meseci, s tim da u naredne 2 godine ne sme biti osuđen za "neko novo krivično delo". U suprotnom ide u zatvor.

Pored toga, krajem decembra 2014. godne policija je protiv Slobodana Maksimovića podnela krivičnu prijavu, kako je tada saopšteno, zbog sumnje da je hotelu "Grand" omogućio da za grejanje poslovnog prostora plaća manje nego građani za stanove. Zasada nije poznat ishod tog postupka.

Podsetimo, Milutin Ilić je za v. d. direktora Toplane postavljen nakon promene gradskih vlasti septembra 2012. godine kao kadar SNS, ali je na konkursu krajem 2013. godine za direktora izabran Slobodan Maksimović, takođe na predlog Srpske napredne stranke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.