Direktora krive za loše studije

Izvor: Blic, 13.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktora krive za loše studije

I pored toga što su cene usluga na stomatološkoj klinici vraćene na prvobitne, studenti Stomatološkog odseka Medicinskog fakulteta u Nišu i juče su nastavili da štrajkuju ispred klinike tražeći smenu direktora Dragana Krasića.

Stomatologe su juče podržale i kolege iz studentskih parlamenata pojedinih fakulteta Niškog univerziteta. Dimitrije Mitrović, predsednik štrajkačkog odbora, kaže da je za smenu direktora klinike oko 80 odsto studenata, dok Krasić tvrdi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su studenti izmanipulisani jer im je prošle noći preko „Fejsbuka" i mobilnih telefona naređeno da nastave sa štrajkom.

- Od 39 profesora, njih 37 je potpisalo da želi Krasićevu smenu, a to želi i većina studenata. Međutim, Krasića je podržalo oko 150 kliničkih lekara, medicinskih sestara i drugog osoblja, ali svi oni ne mogu da rade bez studenata i profesora jer su zbog nas tamo. Nećemo se zadovoljiti povratkom cena na staro. Želimo da se stvore uslovi na klinici koji će nam pružiti normalno obavljanje praktične i teorijske nastave. Želimo da radimo sa pacijentima, ali da imamo zaštitne kape i rukavice. Nastava nam se na minus deset stepeni održavala u ledenom i zastarelom amfiteatru, u ordinacijama se izliva kanalizacija, a krov prokišnjava - kaže Mitrović uz podršku studenata.

Sestre i drugi radnici zamerili su studentima „da protest vode mamina i tatina deca čiji su roditelji profesori i da zbog njih pošteni studenti, koji nemaju zaleđinu, ne mogu da pohađaju nastavu".

- Situacija na klinici daleko je od idealnog, ali je bolja nego ranije. Na Medicinskom fakultetu traže moju ostavku, ali za mene je to neprihvatljivo. Cene su snižene i sada svi mogu da počnu sa vežbama na klinici - kazao je Krasić.

Optužbe traju godinama

Sukob između Krasića i vrha Medicinskog fakulteta traje već godinama, a pojedini mediji naslađuju se „pikanterijama" koje oni međusobno razmenjuju. Tako je Krasić juče rekao da Dragan Petrović, prodekan Medicinskog fakulteta sa diplomom Univerziteta u Panami, vodi studentske proteste u Nišu (Petrović je završio Medicinski fakultet, ali zaista ima i ovu diplomu koju je stekao preko interneta), dok je Krasić optuživan da je za kliniku kupio PVC prozore po višoj ceni od realne, što inspekcijski organi nisu zaključili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.