Izvor: JužneVesti.com, 10.Jun.2023, 16:24

Direktor "Constantinus"-a: Bolje 6 vrhunskih koncerata godišnje, nego 60 samo da bi ih bilo

Rečenica "publiku ne interesuje kultura" za direktora niškog Festivala umetničke muzike Constantinus Igora Aleksića je netačna floskula. On je u emisiji “15 minuta” Južnih vesti istakao da je kultura poslednjih decenija u zapećku plasiranjem različitih potkultura koje publiku ne interesuju. Smatra i da je kvalitet iznad svakog kvantiteta.

Gostujući u emisiji Igor Aleksić naglasio je da da nije toliki problem ni to što su ulaganja u kulturu samo 0,6% >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz državnog budžeta, već da je mnogo veći problem neracionalno trošenje tog novca.

Publiku ne interesuju neke potkulture, loše produkcije u kulturi. Nije mnogo skupo napraviti neki vizualni identitet. Na kome je to nivou, kome se obraćate velika je stvar u smislu odrednice koja će publika doći ili neće doći - rekao je Aleksić.

Takođe direktor festivala pominje da publika ne želi da prati koncerte ili bilo koja druga dešavanje u kojima se vidi nedostatak profesionalizma.

Vrhunska dostignuća jesu skupa, ali bolje je imati 6 vrhunskih koncerata godišnje, nego 60, samo da bi ih bilo. Niski profesionalni odnos prema izvođenju i koncipiranju programa ne može da prevari publiku - zaključio je Aleksić.

U emisiji "15 minuta" Aleksić je govorio i o organizaciji festivala u prostorima kakav je arheološki park, postoji problem koncipiranja programa, ali i mogućnost rešavanja bilo kakvih potencijalnih otkazivanja koncerata

Festival Constantinus trajao je od ponedeljka, 5. do srede 7. juna u arheološkom nalazištu “Medijana”, a iako je Igor Aleksić rekao da je postojao strah, ali arheološki park je ispunio sve koncertne uslove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.