Direkcija za javni prevoz pripremila je novi nacrt tendera i ugovora (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Feb.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direkcija za javni prevoz pripremila je novi nacrt tendera i ugovora (VIDEO)

Direkcija za javni gradski prevoz pripremila je nacrt tendera i ugovora, kako bi krajem avgusta sa novoizabranim prevoznicima ušli u javno privatno partnerstvo u narednih pet godina, kaže novi v.d. direktora Direkcije Saša Petronijević. On je za NTV najavio da je predloženi ugovor povoljniji za grad i za putnike, jer će kazne za nepoštovanje obaveza prevoznika biti strože.
Tender o javnom gradskom prevozu u Nišu trebalo bi da bude raspisan do 1. septembra, a vrednost nabavke iznosiće šest milijardi dinara. Direkcija za javni gradski prevoz je spremna za taj posao koji će urediti niški prevoz u narednih 5 godina, kaže za NTV v. d. direktora nadležne Direkcije Saša Petronijević.
Petronijević dodaje da su ugovori sa sadašnjim prevoznicima istekli krajem avgusta prošle godine, ali da su produženi za godinu dana, dok se ne sprovede novi tender.
Nišlije prevoze firme iz Beograda: „Lekon“, „Transprodukt“ i „Ćurdić“ i lokalni „Niš-ekspres“, koji su posao dobili na prethodnom tenderu. Putnike vozi i JP „Aerodrom Niš“ kome je Grad kao osnivač, poverio prevoz putnika na kružnoj liniji 34. Petronijević ističe da još nije doneta odluka da se ova linija ukine, ali ukoliko do toga i dođe, 10 autobusa niškog aerodroma biće još bolje raspoređeni u javnom gradskom prevozu.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.