Devojku ujela zmija za prst, nije životno ugrožena

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2023, 17:53

Devojku ujela zmija za prst, nije životno ugrožena

Nakon što je devojka pokušala rukom da otera zmiju koja joj se motala oko noge u blizini Ostrovice, ona je ujela za prst, a lekari sumnjaju da je zmija otrovnica. 19-godišnjakinja nije životno ugrožena, potvrdili su iz UKC Niš, a ostala je na Infektivnoj klinici kako bi lekari pratili njeno zdravstveno stanje.

Lekar niške Hitne pomoći kaže da sumnjaju da je devojku ujeo poskok ili šarka, odnosno neka od zmija otrovnica, ali to još nije potvrđeno.

Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << znaju na osnovu informacija iz ambulante je da ujela za kažiprst desne ruke.

Došla je kod nas u ambulantu, mi smo je prebacili do Infektivnog odeljenja u Vojnoj bolnici. Bila je u svesnom stanju, samo joj je bio otečen taj kažiprst. Sumnjamo da je otrovnica. Sama je videla zmiju, bila joj je oko noge pa je htela da je otera rukom i tako je ujela za prst - priča lekar.

19-godišnja devojka je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti, kažu iz Kliničkog centra.

I na prijemu, a i sada, svesna, komunikativna i hemodinamski stabilna, nije životno ugrožena. Odmah nakon dijagnostike, aplikovana je sva neophodna terapija, a ona će ostati na Klinici, radi dalje opservacije i praćenja njenog zdravstvenog stanja - naveli su iz UKC Niš.

Iz Hitne pomoći ranije su rekli da su devojku u svesnom stanju dovezli roditelji do njihove ambulante, a potom je odveli do Infektivne klinike.

*Tekst je dopunjen nakon informacija o stanju devojke koje su poslali iz niškog Kliničkog centra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.