Devet pacijenta kritično zbog korone, u Srbji ukupno 659 obolelih

Izvor: JužneVesti.com, 28.Mar.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet pacijenta kritično zbog korone, u Srbji ukupno 659 obolelih

U Kliničkom centru u Nišu od virusa korone leči se 33 ljudi, a prema poslednjim podacima koje je izneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar, broj obolelih u Srbiji povećao se za 131 i ukupno je kod 659 ljudi potvrđeno prisustvo virusa. Još jedna osoba je preminula i to je deseta smrt izazvana koronom.

U poslednja 24 sata još dve osobe umrle su od komplikacija izazvanih virusom korona - u Nišu je preminuo 63-godišnji muškarac iz Vranjske Banje, a na Infektivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << klinici žena koja je imala tegobe sa štitnom žlezdom.

Broj novoobolelih povećao se za 131, rekao je Lončar, a 9 pacijenata je u kritičnom stanju.

Od poslednjeg izveštaja urađeno je 371 test, 131 je bio pozitivan. Ukupan broj obolelih u Srbiji je 659. Na bolničkom lečenju je 334, od toga je 49 na respiratoru. U ovom trenutku imamo 9 pacijenata koji su u veoma kritičnom stanju - rekao je Lončar.

Zbog naglog porasta broja obolelih, koji su stručnjaci i očekivali, ali i zbog nepridržavanja svih propisanih mera, Lončar je najavio moguć produžetak policijskog časa za vikend - od 15 sati do 5 ujutru.

O novim merama razgovaraće na sednici Štaba za vanredne situacije, a Lončar je ponovo apelovao na ljude da smanje kontakt sa drugima i ostanu kod kuće.

Od početka pojave virusa korona u Srbiji, testirano je ukupno 2.086 osoba.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodice pitaju zašto se ne objavljuje da su im najbliži umrli zbog korone, Lončar im obećao istinu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Mar.2020

Brojni građani pitaju se da li statistički podaci o virusu korona pokazuju pravo stanje sa terena, a jedno od čestih je i zbog čega se ne objavljuju precizni podaci o broju umrlih, dok nezvanično lekari KC Niš kažu da je više pacijenata za koje se sumnja da su preminuli od ovog virusa. Do sada...

Nastavak na JužneVesti.com...

Veliki porast obolelih u jednom danu: Više nego duplo zaraženih za 24 časa u Jablaničkom okrugu, 1.500 u karantinu

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020

Broj osoba u samoizolaciji za nepuna tri dana gotovo udvostručen. Na području Jablaničkog okruga broj inficiranih povećan sa četiri na devet Leskovac – Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja broj inficiranih korona virusom na području Leskovca povećan je, u poslednja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.