Dete u niškoj školi imalo pravo na besplatnu užinu, papirologija mu pojela

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 13:07

Dete u niškoj školi imalo pravo na besplatnu užinu, papirologija mu "pojela"

Da deca koja imaju pravo na besplatne užine u septembru i prva dva radna dana oktobra nisu dobijala užine u produženom boravku OŠ "Bubanjski heroji" u Nišu, tvrde roditelji, koji napominju da su svu dokumentaciju predali na vreme. Direktorka Verica Radenković navodi da su roditelji jutros obavešteni da će deca dobijati besplatne užine i poziva ih da se obrate školi ukoliko imaju problem.

Majka devojčice koja ide u produženi boravak pri niškoj Osnovnoj školi "Bubanjski >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << heroji" kaže da užine za nju juče nije bilo, iako je još pre mesec dana predala dokaz da je treće dete u porodici.

Tetkica joj je rekla da za nju i još jednog dečaka koji je isto treće dete nema obroka jer još uvek nisu stigli spiskovi iz "Pčelice" - pojašnjava.

Prema informacijama roditelja, deca koja imaju pravo na besplatne obroke, a to su treće dete u porodici i socijalno ugroženi, tokom septembra i prva dva radna dana oktobra nisu dobijala užinu u ovoj školi.

Tvrde takođe da razlog nije dokumentacija koja je za to potrebna, jer su je uredno i na vreme predali.

Direktorka OŠ "Bubanjski heroji" Verica Radenković kaže da su spiskovi koje roditelji pominju stigli i da su ih jutros obavestili da deca koja idu u produženi boravak dobijaju besplatne užine.

Juče se javila mama jednog dečaka i to smo rešili. Bolje je da dođu i prvo nama kažu, a ne kažu vama, a ja o tome ne znam ništa. Dečak čija se mama juče nama obratila, danas je to sve na svom mestu. Da znam koja je devojčica u pitanju ja bih mogla da vam kažem da li se i njeno ime nalazi na tom spisku ili ne - odgovara direktorka.

Poziva roditelje da se obrate školi i tvrdi da niko neće ostati bez užine, ukoliko je dokumentacija predata na vreme.

To znači da su roditelji u obavezi da do 15. u mesecu predaju dokaz da je reč o trećem detetu u porodici ili da su iz socijalno ugrožene grupe, pojašnjava, a dobijaće besplatne obroke od narednog meseca.

Oni ne mogu da predaju 2. septembra na primer i da očekuju da će od 4. septembra deca ući u produženi boravak besplatno i da će imati besplatnu užinu, već je potrebno da do 15. septembra predaju i onda od 1. oktobra postaju korisnici, tako je na nivou grada pravilo. Ako predaju na primer 17. septembra onda deca neće dobiti užinu 1. oktobra nego tek 1. novembra, takva je procedura, ne samo kod nas u školi nego u čitavom gradu je tako - objašnjava direktorka.

Iz Predškolske ustanove "Pčelica" su odgovorili da oni "redovno i bez izuzetaka isporučuje besplatne užine za svu decu na teritoriji Grada Niša, na osnovu dostavljenih spiskova".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.