Deseti rođendan bend Eyot obeležava koncertom u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2018, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseti rođendan bend "Eyot" obeležava koncertom u Nišu

Niški bend Eyot za koji kažu da je izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni, a čiji zvuk je prepoznatljiv svuda u svetu, održaće 17. novembra koncert u Narodnom pozorištu u Nišu.

Povod za dvosatnu fuziju roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i ekperimenta, koji pruža Eyot je, kažu organizatori, desetogodišnjica postojanja benda na muzičkoj sceni.

Osim koncerta koji će održati u Nišu, objaviće i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << DVD "Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1.500 m.

Organizatori njihovog koncerta kažu da je Eyot bend čija karijera već spada u izuzetne, jer su objavili 4 albuma, i to svaki za inostrane izdavače. Nastupili su u više od 20 zemalja širom sveta, što je, kako kažu, neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti - dodaju organizatori.

Eyot su Dejan Ilijić koji svira klavir, Slađan Milenović gitarista, basista Marko Stojiljković i za bubnjevima je Miloš Vojvodić. Do sad su objavili albume Horizon (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), Drifters (Neuklang, 2013), Similarity (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji Innate, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz).

Pobedili su na takmičenjima u Francuskoj 2009. i 2012. godine, a učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta - Švajcarskoj, Rumuniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Hong Kongu, Italiji, Južnoj Koreji, kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju...

Podsetimo, niški bend Eyot je nedavno bio na turneji od Moskve do Sibira, a koncert za sugrađane imali su prošle godine u dvorištu Univerziteta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.