Deseta “Pihtijada” u Niškoj Banji

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jan.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseta “Pihtijada” u Niškoj Banji

U ponedeljak i utorak, 18. i 19. januara, u Niškoj Banji biće održana “Pihtijada”. Prvog dana će ovaj zimski specijalitet biti pripreman, a za utorak je zakazana degustacija i proglašenje pobednika.

Nadmetanje u pripremanju pihtija, kako su saopštili iz Opštine Niška Banja, počeće u ponedeljak u 10 sati paljenjem vatri ispod kazana i predstavljanjem učesnika.

Za 12 sati zakazano je svečano otvaranje manifestacije, a za 16 sati odlivanje pihtija iz kazana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - kažu u Opštini Niška Banja.

Sutradan u podne sledi degustacija i podela pihtija, a specijalni žiri će odabrati najukusnije pihtije i proglasiti pobedničke ekipe.

Posetioci desete po redu “Pihtijade” biće, kako kažu u Opštini, posluženi kuvanom rakijom i kulinarskim specijalitetima iz niškog kraja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.