Deo zajma Srbije kod Evropske banke i za niški Naučno-tehnološki park

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2023, 17:29

Deo zajma Srbije kod Evropske banke i za niški Naučno-tehnološki park

Ugovor o zajmu od 80 miliona evra, koji je Vlada Republike Srbije potpisala sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj biće iskorišćen za unapređenja naučne infrastrukture, izgradnje novih i dodatnih zgrada naučno-tehnoloških parkova. Ugovor o projektu potpisao je i direktor niškog NTP-a Milan Ranđelović.

Kako je saopštila Vlada Srbije, 70 mliona evra biće izdvojeno za projekte Naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Čačku i izgradnju potpuno novog u Kruševcu. Iz niškog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << NTP-a kažu da će izgradnjom nove lamele moći da se zaposli do 1.000 novih Nišlija.

Novi objekat biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra, koji će podrazumevati blizu 9500m2 namenjenih kancelarijskom prostoru i između 900 i 1000 kvadratnih metara, predviđenih laboratorijskom prostoru. Planirani kapacitet objekta je od 700 do 1000 korisnika - rekli su iz NTP-a.

Direktor niškog NTP-a Milan Ranđelović izjavio da će dogradnjom objekta NTP Niš stvoriti mogućnost za nesmetan rad i razvoj sadašnjih i budućih kompanija, te da će na taj način ostati jedan od najznačajnih strateških objekata za razvoj regiona jugoistočne Srbije.

Iskreno se nadam da će implementacija ovog projekta omogućiti da se podigne konkurentnost naših gradova i regiona, i da ćemo na ovaj način dati doprinos pospešivanju zapošljavanja mladih visokoobrazovanih ljudi - rekao je Ranđelović.

Nakon potvrđivanja ugovora u Vladi i Skupštini Srbije, biće raspisan i tender za izvođenje radova, a premijerka Brnabić očekuje da će radovi početi do kraja godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.