Deo imovine Elektronske industrije Niš prodat na aukciji niškoj firmi

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2023, 09:37

Deo imovine Elektronske industrije Niš prodat na aukciji niškoj firmi

Dve zgrade i zemljište Ei Holdinga i Ei Komponente, površine 9.632 kvadratnih metara, prodate su na akukciji za nešto manje od 121 milion dinara niškoj kompaniji EI Opek. Direktorka Ljubinka Stefanović rekla je da su se odlučili za kupovinu zbog potrebe da se prošire na tržištu.

Kompanije Ei Holding i Ei Komponente nalaze se u stečaju od 2015, odnosno 2019. godine, a početna cena na aukciji bila je 120.965.014 dinara.

Ljubinka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stefanović rekla je da je akcionarsko društvo za istraživanje, razvoj i proizvodnju optoelektronskih komponenata i uređaja čiji je direktor i stvarni vlasnik, prema podacima APR-a, privatizovalo Ei Opek još 2004. godine, te se od tada i nalaze u zgradi koju su na aukciji kupili.

Sva sreća je da smo bili u stanju da se pojavimo kao potencijalni kupci, jer smo tu godinama i imamo potrebu da se proširimo. Ideja nam je da celu zgradu stavimo u funkciju proizvodnje i proširimo kapacite i pogone - rekla je Stefanović.

Takođe je rekla da je ugovor sa stečajnim upravnikom potpisan, te imaju 8 dana da isplate novac, a da će nakon toga uslediti uknjiženje imovine i razrada plana kako da iskoriste nove potencijale.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.