Demokratska stranka u Nišu imaće stranačke izbore - očistili smo se od loših ljudi

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2024, 18:53

Demokratska stranka u Nišu imaće stranačke izbore - "očistili smo se od loših ljudi"

Kako bi “spremno” dočekali predstojeće izbore, Demokratska stranka će 30. marta izabrati predsednika i članove Gradskog odbora u Nišu. Kako kažu iz DS-a, nakon što su stranku “očistili od loših ljudi” stekli su se uslovi da ponovo formiraju Odbor u Nišu i izađu na lokalne izbore.

Čuvali smo jezgro Demokratske stranke u Nišu; foto: Demokratska stranka Merošina Nakon raskola u Nišu i par godina stagnacije, Demokratska stranka ponovo formira Gradski odbor u Nišu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kako kaže predsednica Organizacionog odbora Sanja Miladinović, nakon što se Demokratska stranke “očistila od loših ljudi” ponovo će aktivno učestvovati u niškoj politici.

Čuvali smo jezgro Demokratske stranke u Nišu, mnogi ljudi su napustili stranku, okoristili se o nju, ali danas je stranka ideološki čista, na idejama Zorana Đinđića. Ono što je dobro je da se Gradski odbor očistio od loših ljudi, ja im se ovim putem zahvaljujem na tom činu i nadam se da ćemo DS vratiti na fundament demokratije i da će se u toj organizaciji naći iskreni borci protiv sistema koji nam je zarobio sve institucije - ističe Miladinović.

Na pitanje zašto godinama Demokratska stranka nema Gradski odbor u Nišu, Miladinović odgovara da je na čitavoj političkoj sceni u Srbiji je bila konfuzija.

Na opozicionoj političkoj sceni bilo je mnogo preletanja, kupovine, straha među ljudima, tako da smatram da je ovo pravi trenutak. Smatram da će DS, pogotovo sada ovako očišćena, jedina stranka koja je očišćena, koja je na svom primeru je izvršila lustraciju, izabrati najbolje što ima, a DS je uvek imao više kandidata za predsednika - kaže Sanja Miladinović.

Demokratska stranka će sigurno izaći na lokalne izbore u Nišu, potvrđuje Miladinović, a nakon izbora predsednika i članova Gradskog odbora znaći se i da li će izaći samostalno ili u okviru neke opozicione koalicije.

U toku su razgovori sa svima koji su zaista iskreni opozicionari i protivnici kriminalnoj vlasti. Novo rukovodstvo će raditi onako kako je u interesu Nišlije. Mi ćemo učestvovati, to je jasno, ali gledaćemo put koji će se boriti protiv sistema koji je kriminal i korupciju spojio u jedno - ističe Miladinović.

Podsetimo, 2020. godine u Demokratskoj stranci u Nišu došlo je do podele na dve struje, dotadašnji lider, a sadašnji odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković napustio je stranku, Gradski odbor je raspušten, a deo demokrata preselio se u novi dom u Poslovnom centru Ambasador, gde se i danas njihove prostorije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.