Dela srpskih kompozitorki za glas i klavir u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2023, 10:32

"Dela srpskih kompozitorki za glas i klavir" u Niškom kulturnom centru

Koncert “Dela srpskih kompozitorki za glas i klavir” održaće se u Maloj sali Niškog kulturnog centra u petak, 8. decembra, od 19 sati. Solista na koncertu je sopran Mina Kovač Marković, koja će nastupiti uz klavirsku pratnju Dušana Markovića. Ulaz na koncert je slobodan.

Na programu će se naći kamerna dela srpskih kompozitorki Lili Lalauna, Avaj i Noćne pesme Svetlane Savić, Čarobnica Ljubice Marić, kao i Rukoveti Isidore Žebeljan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
To su kompozicije različite po temama, prirodi i karakteru, ali se susreću u nekoliko zajedničkih tačaka poput visoke umetničke vrednosti, intelektualno-emotivne izbalansiranosti, dobrog poznavanja pijanističke i vokalne tehnike kao i autentičnosti - kažu iz NKC-a.

Mina Kovač Marković je koncertna i operska pevačica iz Beograda. Završila je Bečki konzervatorijum, scensko-opersko iskustvo je stekla u Operskom studiju “Borislav Popović“, nastupala je u “Madlenijanumu”, a nekoliko puta je nastupala i u niškom Narodnom pozorištu sa Niškim simfonijskim orkestrom. Od 2019. godine redovno koncertira sa pijanistkinjom Jelenom Minić u okviru ansambla Das Duo.

Dušan Marković, pijanista i profesor klavira, tokom profesionalne karijere održao je više solističkih koncerata, a najviše se ističe njegova interpretacija Bahovih klavirskih koncerata. Baroknom muzikom se aktivno bavi od 2002. godine, pored solističkog koncertiranja se interesuje i za kamernu muziku i dobitnik je brojnih nagrda.

Oni su osnivači udruženja “Barokni vitraž” koje se od 2015. godine aktivno bavi izvođenjem i promocijom barokne muzike putem klasičnih koncerata i multimedijalnih predstava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Promocija knjige “Tri akorda” u Nišu kao omaž rokenrolu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2023

Zbirka priča “Tri akorda” Ivana Potića biće predstavljena u petak, 8. decembra, u 19 sati, u klubu Niškog kulturnog centra. O knjizi će govoriti, osim autora, urednik biblioteke “Tragači” Zoran Ćirić...Kako navode iz NKC-a, reč je o kratkim pričama koje predstavljaju svojevrsni omaž...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.