Dela Bramsa, Paganinija, Mokranjca i Griga pred Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dela Bramsa, Paganinija, Mokranjca i Griga pred Nišlijama

U utorak 14. aprila od 20 sati u koncertno-izložbenom prostoru niškog Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a) publika će moći da uživa u koncertu violinistkinje Nevene Aksentijević i pijanistkinje Olge Petrović koje će izvoditi dela poznatih kompozitora.

Kako kažu organizatori, ove umetnice će izvoditi Bramsovu “Sonatu za violinu i klavir u d-molu”, “Moses-Fantasie” Paganinija, “Staru pesmu i igru” Vasilija Mokranjca i “Sonatu za violinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i klavir u c-molu” Edvarda Griga.

Olga Ljahova Petrović je završila studije klavira u Rusiji gde je stekla zvanje profesora, soliste, orkestarskog i kamernog izvođača. Sada radi kao samostalni umetnički saradnik, korepetitor gudačkog orkestra na Fakultetu umetnosti u Nišu. Koncertirala je i kao solista, a ostvarila je i muzičku saradnju sa mnogim umetnicima.

Violinistkinja Nevena Aksentijević je studentkinja 4. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu. Osvajala je nagrade kao solistkinja i sa kamernim sastavima na takmičenjima u Beogradu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Član je kamernih orkestara “Hibridi”, “Concertante” i “Camerata Vienna”.

Ulaz na koncert je slobodan za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

KONCERT NEVENE AKSENTIJEVIĆ I OLGE PETROVIĆ

Izvor: kult-URA.com, 14.Apr.2015

Studentkinja violine Nevena Aksentijević i samostalni umetnički saradnik na Fakultetu umetnosti, pijanistkinja Olga Petrović održaće koncert u utorak, 14. aprila. Koncert će biti održan u Koncertno – izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a, Niš) sa početkom u 20h.. Na programu...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.