Deca u Nišu dobila lične pratioce

Izvor: JužneVesti.com, 19.Mar.2024, 10:38

Deca u Nišu dobila lične pratioce

Sva deca u Nišu koja primaju uvećanu tuđu negu i pomoć i čiji su roditelji podneli zahtev za uslugu ličnog pratioca, ostvarila su pravo na tu uslugu, tvrdi direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović. Iako nema zvanične rang-liste na sajtu Grada, Jović kaže da će ukupno 87 dece u Nišu imati ličnog pratioca.
Više od tri meseca roditelji su čekali da saznaju da li će njihova deca dobiti ličnog pratioca. Kako kaže direktor Centra za socijalni rad, nakon razmatranja kojim kriterijumima da se vode, izborili su se da to bude samo jedan - uvećana tuđa nega i pomoć.
Zato se ovoliko i čekalo. Na poslednjem sastanku, gradonačelnica je pristala da svoj deci koja imaju uvećanu tuđu negu i pomoć obezbedimo...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.