Daske na drvenom mostu u Tvrđavi u Nišu propadaju pod nogama

Izvor: JužneVesti.com, 10.Sep.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daske na drvenom mostu u Tvrđavi u Nišu propadaju pod nogama

Da je opasno prolaziti drvenim mostom koji Tvrđavu spaja sa Gradskim poljem i kojim dnevno prođe na hiljade ljudi, ne može se videti na prvi pogled. Međutim, daske su u delu mosta potpuno odvojene od ostatka konstrukcije i postoji opasnost da neko propadne.

Prolaznici koji ne idu tim putem svakodnevno iznenađeni su kada počnu da propadaju koračajući mostom, pošto se daske pomeraju. Neki od komentara prolaznika su i da je most za deponiju, a građani su o ovome pisali i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preko aplikacije "Prijavi problem". Zaštitna traka nekada obeležavala opasno mesto, sada služi za ukras; Foto: V. M. R.

Zaštitna traka koja je zakačena za ogradu svedoči da je ovaj deo mosta bio ograđen kako građani ne bi prolazili. Ipak, opasni deo sada nije ni na koji način obeležen, pa u svakom trenutku neko može da propadne.

Ovim mostom najčešće prolaze studenti i đaci tehničkih fakulteta i srednjih škola, koji svakodnevno idu na nastavu.

Većina njih svesna je opasnosti koja vreba na mostu, te obilaze deo koji bi mogao da ih odvede u ambis. Ipak, to ne umanjuje njihovu zebnju na putu do škole.

Neko bi mogao da padne, ne znam zašto se most ne popravi - zapitala se jedna studentkinja.

Prolaznici se pitaju zašto se most ne popravi; Foto: V. M. R. Osim dela koji je labav, na mostu se nalazi i jedna izbačena daska - još jedna zamka za prolaznike, zbog koje možda neće pasti u rov, ali bi mogli da se sapletu i povrede.

Novinarka je od Direkcije za izgradnju grada tražila odgovore na pitanje kada bi ovaj most mogao da bude popravljen i da li je uopšte bezbedan za pešake u stanju u kakvom je sada.

Odgovori se još čekaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Direkcija: Održavanje mosta u Tvrđavi nije planirano budžetom, ali pripremamo popravku

Izvor: JužneVesti.com, 11.Sep.2019, 11:38

U budžetu Niša nema stavke koja predviđa održavanje drvenog mosta u Tvrđavi, sa koga u svakom momentu daske po kojima hodaju pešaci mogu da propadnu. Kako su kazali iz Direkcije za izgradnju grada, ipak se krenulo u proceduru opredeljivanja novca za popravku mosta, mada nisu precizirali kada će...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.