Danas protestna vožnja gradjana protiv privatizacije Niške televizije

Izvor: RadioCity.rs, 31.Avg.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas protestna vožnja gradjana protiv privatizacije Niške televizije

Policijske uprave u Nišu je izdala odobrenje pa će se, posle skupa ispred NTV-a, od 18.30 organizovati i protestna vožnja ulicama grada.
Kako navode organizatori na čelu kolone će biti automobili NTV a iza njih i gradjana koji ne podržavaju privatizaciju Niške:
"Maršuta kretanja je od NTV-a preko bulevara Nemanjića do Trošarine, bulevarom Zorana Djindjića do Trga Kralja Aleksandra, potom kroz Dušanovu ulicu do ulice Vojvode Mišića i ponovo do NTV-a."
Djokica Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sociolog i jedan od vodja svojevrsnog gradjanskog bunta protiv niške toplane i nerealnih cena grejanja koji je sve masovniji, u tekstu "Bunt u ekspres loncu" objavljenom na sajtu "Peščanik" objašnjava zašto je Udruženje skupština stanara podržalo proteste oko privatizacije Niške televizije. 

Prema njegovim rečima zahtev da Niš ima jedan javni medijski servis je utemeljena u Zakonu a sa druge strane, kako kaže, treba sprečiti da se NTV nadje u rukama ljudi koji su izazvali nedozvoljenu medijsku koncentraciju u gradu:
"Ovakav zahtev je značajan naročito zbog toga što je u Nišu došlo do medijske koncentracije u rukama jedne familije koja, pored toga, koristi lavovski deo novca iz lokalnog budžeta, a prema principu tzv. programskog finansiranja medija. Evo kako su, prema izveštavanju Južnih vesti sa konferecije Lokalnog antikorupcijskog foruma „podeljena“ sredstva iz gradskog budžeta: „Od ukupno dodeljenih 50 miliona dinara, preko 40 je pripalo medijima u vlasništvu porodice Radomirović (TV Belami, radio Belami, sajt Belami, Narodne novine), TV Zoni čiji je vlasnik sin ministra odbrane Bratislava Gašića i TV Kopernikus, koju je Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije označio kao blisku SNS-u“

Jovanović dodaje da je, kako kaže, istini za volju i sama Niška televizija do trenutka kada je shvatila da će biti puštena niz vodu od strane lokalnih političara bila poligon za promociju njihovih uskih političkih interesa, ali da se stepen profesionalizma u poslednjih godinu dana bitno poboljšao na korist gradjana.
Ukoliko protesti ne urode plodom i ne stavi se moratorijum na privatizaciju NTV-a, Jovanović dodaje, "i ta televizija će se naći u rukama rečene familije". 
Prvi pokušaj privatizacije Niške televizije je propao pošto su se četiri ponudjača povukla a jedini preostali ponudjač, konzorcijum "Narodnih novina" i izvesnog Dragana Miloševića, nije podneo potpunu dokumentaciju što je automatski dovelo do prepolovljivanja procenjene cene ovog niškog medija. Novi vlasnik bi, ukoliko druga aukcija uspe mogao kupiti NTV za oko 37 hiljada evra.
Od 81 zaposlenog otpremnine je uzelo 75, tako da televizija trenutno posluje sa 6 radnika.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Protest protiv privatizacije Niške televizije se nastavlja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Avg.2015

Nezadovoljni zbog privatizacije Niške televizije ali i načinom na koji vlast rukovodi gradom, građani su još jednom protestovali ispred NTV-a i organizovali polučasovnu vožnju glavnim gradskim saobraćajnicama.. Za sutra u 18 sati najavili su novi protest ispred Niške televizije, kada će uputiti...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.