Izvor: RTV 5, 21.Sep.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Međunarodni dan mira (video)

Medjunarodni dan mira u Nišu je obeležen manifestacijama koje su na nekoliko lokacija u gradu, organizovali volonteri Protekte. Oni su tačno pola sata posle podneva, u centru kod Mek Donaldsa, simoblično na jedan minut zaustavili saobraćaj.
U okviru manifestacije, prolaznici su mogli da svoje poruke mira ispisuju na panou ispred TC Kalča, a fotografije koje su nosili volonteri slale su poruku jasniju od reči.
Medjunarodni dan mira, 21. septembar, proglašen je posebnom rezolucijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << 2001. godine, na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, u cilju podizanja svesti o važnosti uspostavljanja i održavanja mira medju pojedincima i nacijama. Inače, čuveni borac protiv nasilja, Mahatma Gandi, rekao je: "Budi promena koju želiš da vidiš u svetu". 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.