Danas i sutra probno PISA testiranje u “Sremcu”

Izvor: RadioCity.rs, 04.Maj.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas i sutra probno PISA testiranje u “Sremcu”

Prva niška gimnazija je jedina škola sa juga Srbije u kojoj će se ove godine sprovesti probno PISA testiranje. Izabran je 61 učenik ove gimnazije koji će testirati svoje znanje iz oblasti matematike, prirodnih nauka, čitanja i ekonomije.

Naš obrazovni sistem je jedan od 80 sistema u svetu koji učestvuju u PISA istraživanju. Posle ovog probnog tetstiranja, 2018. godine sprovešće se PISA istraživanje. Probno PISA istraživanje u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << realizuje se  u četvrtak, 4. maja i u petak, 5. maja u prostorijama škole.

Otvorena vrata
Danas, od 15 do 19 sati, učenici i profesori škole “otvoriće vrata” za sve potencijalne buduće đake, koji mogu detaljno da se informišu o upisu u regularna i specijalna odeljenja Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”. Osim društveno jezičkog i prirodno matematičkog smera, u Gimnaziji postoje i dva specijalna odeljenja folološko i bilingvalno nemačko odeljenje, koja poslednjih godina izazivaju ogromno interesovanje.
Inače, Prva niška gimnazija ove godine upisuje četvrtu  generaciju učenika bilingvalno nemačkog odeljenja na društveno jezičkom smeru, a detaljnije o upisu i pripremnoj nastavi saznajte na sajtu Gimnazije. http://www.sremac.edu.rs/sr/index.php

Tokom današnjeg dana učenici i njihovi roditelji mogu da se informišu o svim detaljima u vezi sa nastavom, predmetima, vannastavnim aktivnostima i uopšte o životu škole, na svojevrsnom mini sajmu u Svečanoj sali gimnazije.  Osim toga, mogu da obiđu prostorije škole i prisustvuju pojedinim časovima, po sopstvenoj želji.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.