Dan španske arhitekture u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2024, 10:09

Dan španske arhitekture u Nišu

Izložba i panel diskusija biće deo Dana španske arhitekture koji će u Nišu biti održan u sredu, 17. aprila.

U Galeriji Društva arhitekata Niš (Generala Milojka Lešjanina broj 52) u 12 sati biće otvorena izložba “Arhitektura u Španiji u 21. veku: procvat arhitekture kroz vizuru Rikarda Santonhe“, dok će u 15 sati u amfiteatru Građevinsko-arhitektonskog fakulteta biti održana panel diskusija „Urbanizacija i javni prostor: Uvidi iz Španije“.

Izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čine fotografije Rikarda Santonhe, koja daju prikaz savremene španske arhitekture, kako one amblematične i reprezentativne, tako i one koja je deo svakodnevnog života građana. Ona će biti otvorena za građane do 26. aprila.

Kada je reč o panelu na GAF-u, predavanje o filozofiji i metodologiji projektovanja javnog gradskog prostora će održati Huan Antonio Marin Malave, glavni gradski arhitekta Malage.

Tokom predavanja, sa nama će podeliti svoja neposredna iskustva i projekte urbane transformacije na kojima je učestvovao, ističući ključne principe koji su omogućili razvoj Malage u moderan i funkcionalan grad, istovremeno poštujući tradicionalne vrednosti i nasleđe. Predavanje će biti prilika da se dublje razumeju procesi urbanizacije, participacije građana i kreiranja javnih prostora u kontekstu savremenih gradskih izazova - navode organizatori.

Dan španske arhitekture organizuje Ambasada Španije u saradnji sa EU info kutkom Niš i Društvom arhitekata Niša, a učešće na oba događaja je besplatno uz registraciju na jedan ili oba događaja putem linka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.