Dan jedinica koje civile čuvaju od raznih nepogoda

Izvor: RadioCity.rs, 01.Mar.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan jedinica koje civile čuvaju od raznih nepogoda

Obeležavanjem Dana civilne zaštite, svakog 1. marta utiče se na podizanje bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti. Građani Niša mogu da se osećaju bezbedno jer je dovoljno ekipa koje bi reagovale u elementarnim nepogodama, a fokus je na proceni rizika, rekli su u Upravi za vanredne situacije.
„Idemo ka tome da predupredimo rizike i preventivno delujemo, da bismo faktor iznenađenja sveli na najmanju moguću >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << meru, da budemo pripremljeni. Da nas svaki varedni događaj najmanje iznenadi. Vatrogasno-spasilačke jedinice su srce Uprave, spasavaju ljude ali i imovinu. Inače, sa komandom je 8 specijalizovanih jedinica, a 5 je prošlo obuke i treninge za zadatke koje trebaju da obavljaju“, rekla je zamenica načelnika Uprave Aleksandra Pejčić.

Sa Rusko – srpskim humanitarnom centrom radiće se na osnivanju Međunarodnog centra za edukaciju iz reagovanja u vanrednim situacijama, izjavio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.
Svetski dan civilne zaštite obeležen je danas, 1. marta. U Nišu su svečanu sednicu organizovali Nišavski upravni okrug i Uprava za vanredne situacije Niš.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.