“Dan dronova” ponovo na Elektronskom fakultetu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dan dronova” ponovo na Elektronskom fakultetu u Nišu

Manifestacija koja ima za cilj, kako kažu organizatori, da pokaže da su dronovi “najbrže rastući segment avijacije”, ali i odlična platforma za razvoj inovativnog preduzetništva mladih, održaće se u četvrtak 2. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu, od 13 sati.

Predavači će govoriti o svom iskustvu sa dronovima, dodaju organizatori, kao i o tome u kojim sve oblastima mogu da se primenjuju. Biće priređena i izložba na kojoj će moći da se vide novi modeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bespilotnih letelica, navode, ali i dodatna oprema.

Organizovani su i egzibicioni letovi, kao i zanimljiva trka mikrodronova - kažu organizatori.

Inače, ovo je druga godina zaredom da se u Nišu održava “Dan dronova”, a organizator je grupa za multimedijalne tehnologije sa Katedre za elektroniku. Više o ovoj manifestaciji zainteresovani mogu da pročitaju na njihovom sajtu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.