Dajtek registrovao firmu u Nišu

Izvor: B92, 16.Avg.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dajtek" registrovao firmu u Nišu

Beograd -- Italijanska kompanija "Dajtek" registrovala je svoju firmu u Nišu, što je još jedan korak u postupku izgradnje i otvaranja njihove fabrike.

"Dajtek" će u Donjem Međurovu graditi fabriku za proizvodnju fluida za potrebe automobilske industrije, u kojoj će raditi oko 400 radnika.

U izgradnju fabrike ta italijanska kompanija uložiće 12 miliona evra, a grad je doneo odluku o besplatnom ustupanju zemljišta za gradnju u radnoj zoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Kao vid subvencije, Niš je južnokrejskoj firmi Jura i Dajteku obezbedio po dve kancelarije u prostorijama Biznis inkubator centra koje će menadžment dveju firmi moći da koristi do završetka izgradnje fabrika u Donjem Međurovu", navodi se u saopštenju gradonačelnika Miloša Simonovića.

Južnokorejska Jura trebalo bi tokom ove sedmice da počne sa izgradnjom kompanije. U fabriku bi trebalo da bude uloženo 15 miliona evra, a planirano je da će biti zaposleno 1.500 radnika. Poizvodnja će početi u maju 2011.

Grad bi u narednih 10 godina mogao od ovih investicija da prihoduje 70 miliona evra, dok se ulaganje u komunalno opremanje i besplatno zemljišta procenjuje na oko 2,5 miliona evra, rečeno je u kabinetu gradonačelnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.