Dajtek registrovao firmu u Nišu

Izvor: Blic, 16.Avg.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajtek registrovao firmu u Nišu

Italijanska kompanija "Dajtek" registrovala je svoju firmu u Nišu, što je još jedan korak u postupku izgradnje i otvaranja njihove fabrike u radnoj zoni "Donje Međurovo", saopšteno je danas iz Skupštine grada.

"Dajtek" će u Donjem Međurovu graditi fabriku za proizvodnju fluida za potrebe automobilske industrije, u kojoj će raditi oko 400 radnika.

U izgradnju fabrike ta italijanska kompanija uložiće 12 miliona evra, a grad je doneo odluku o besplatnom ustupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemljišta za gradnju u radnoj zoni.

Memorandum o saradnji sa "Dajtekom" potpisan je u prisustvu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića 13. jula ove godine.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i predstavnici južnokorejske kompanije "Jura" potpisali su prošle sedmice ugovor o ustupanju zemljišta toj kompaniji, koja počinje izgradnju fabrike u Donjem Međurovu za proizvodnju elektrinstalacija za automobilsku indistriju.

Južnokoreanci će u izgradnju fabrike i nabavku opreme uložiti 15 miliona evra i zaposliće 1.500 radnika.

Grad bi u narednih 10 godina mogao od ovih investicija da prihoduje 70 miliona evra, dok se ulaganje u komunalno opremanje i besplatno zemljišta procenjuje na oko 2,5 miliona evra, rečeno je u kabinetu gradonačelnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.