Dačić: Moguće da SAD odustanu od dogovora oko Kovačevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Moguće da SAD odustanu od dogovora oko Kovačevića

NIŠ - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras u Nišu da nakon pisanja medija o slučaju Miladina Kovačevića postoji mogućnost da američka strana odustane od dogovora.

"Posle ovoga što se piše u medijima postoji velika mogućnost da se ne postigne bilo kakav dogovor i da američka strana odustane od dogovora", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu niškog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS).

List >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Borba je objavio da je Vlada Srbije odlučila da plati 900.000 dolara odštete američkom studentu Brajanu Štajnhaueru i 100.000 dolara za kauciju za Miladina Kovačevića koji se tereti da je prebio američkog kolegu i nakon toga pobegao iz SAD.

List je naveo da je odluka Vlade Srbije proglašena državnom tajnom.

Kovačević je, posle prebijanja američkog studenta, napustio SAD u junu prošle godine uz pomoć zaposlenih u konzulatu Srbije i došao u Srbiju. Slučaj je izazvao napetost u odnosima Srbije i SAD, a za Kovačevićem je izdata i Interpolova poternica.

"Oni koji napadaju ono što se dešava u vladi (u vezi sa slučajem Kovačevića) zalažu se za dobre odnose sa Amerikom, pa mi je čudno zašto se sada bune jer to je i bilo učinjeno u dogovoru sa američkom stranom", rekao je Dačić.

Ministar je kazao da će Srbija sigurno morati da plati kao što mora da plati to "što smo zapalili američku ambasadu".

"Što niko ne postavi pitanje ko je odgovoran što je zapaljena ambasada i što država mora to da plati", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema problema u funkcionisanju Vlade Srbije, ali postoji manjak koordinacije.

"Postoji manjak koordinacije, ali ja to razumem. Treba malo vremena svima da se uigraju, da se tačno zna ko šta radi i da je nemoguće da jedan ministar priča jedno, a drugi drugo", rekao je Dačić koji je i prvi potpredsednik vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Moguće da propadne dogovor o Kovačeviću”

Izvor: EMportal, 25.Feb.2009, 12:42

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio sinioć u Nišu da posle pisanja medija o slučaju Miladina Kovačevića postoji mogućnost da američka strana odustane od dogovora.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.