Da li su građani bezbedni u saobraćaju ako semafori ne rade?

Izvor: RadioCity.rs, 29.Okt.2020, 21:57

Da li su građani bezbedni u saobraćaju ako semafori ne rade?

U poslednjih 10 dana evidentirana su tri slučaja u kojima je režim rada semafora automatski prebačen u mod “trepćuće žuto”. Takve stvari se dešavaju prilikom nestanka struje ili kada je narušen normalan rad signalnog komandnog uređaja, odnosno kada, usled pada napona na električnoj mreži, dođe do promene režima rada semafora čiji je komandni uređaj projektovan da radi na minimum 190 volti, kažu u Parking servisu. Dodaju da Parking servis svakodnevno vrši obilazak semaforizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << raskrnica i da nisu dobili nijednu prijavu građana.
Na pitanje novinarke da li je bezbednost učesnika u saobraćaju ugrožena, s obzirom na prometnost ulice iz Parking servisa kažu da im bezbednost nije ugrožena s obrizom na to da je, kada se semafor nalazi u režimu rada „trepćuće žuto“, meritorna vertikalna signalizacija i poštovanje pravila prvenstva prolaza, što znaju svi učenici u saobraćaju. Međutim novinarka City radija se uverila u suprotno u nedelju 25. oktobra kada je semafor na raskrnisici ulice 7. Juli i Vojvode Tankosića bio u modu trepereće žuto, a bahati vozač u nedostatku crvenog svetla, prošao velikom brzinom ne dajući prednost pešacima koji su uredno čekali da pređu na drugu stranu ulice.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.