Da li se čujemo? - kako zainteresovati mlade u Nišu za politiku i izbore

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2024, 19:17

"Da li se čujemo?" - kako zainteresovati mlade u Nišu za politiku i izbore

O značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila i društvenog angažovanja, mladi koji imaju između 18 i 24 godine moći će da čuju nešto više na radionici koja će u petak, 19. aprila, od 11 do 15 sati, biti održana u Nišu. Istog dana od 17 sati, u Deli prostoru, biće održana i tribina “Budućnost koja se čuje: Aktivizam mladih u Srbiji”.

Govoriće profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dušan Vučićević, Tadija Mitić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kao i edukatori “Popularne demokratije” Nina Nedeljković i Srđan Baša.

Iz nevladine organizacije “Popularna demokratija”, koja organizuje događaje zajedno sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD), navode da je ideja projekta “Da li se čujemo” informisati mlade o važnim temama za koje još uvek nisu zainteresovani, ali i o onim temama o kojima žele da nauče više.

Biće reči i o razlozima “za” i “protiv” društvenog i političkog aktivizma, a stručnjaci iz različitih oblasti će sa mladima razgovarati o demokratskim procesima.

Radionice na otvorenom prati onlajn kampanja na društvenim mrežama namenjena mladima - na Instagram i Facebook profilima @dalisecujemo_ i @popularnademokratija, na kojima će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja - kažu organizatori.

Mogu učestvovati svi zainteresovani koji imaju od 18 do 24 godine, a radionice će biti održane i u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Valjevu, Čačku i Sjenici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.