Da li je umro Rock N Roll?

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je umro Rock N' Roll?

Scorpions su priredili pravi "flashback" svima koji su odrasli uz ovaj stari hard rock bend. Junaci "live" scene koji su utabali staze "tvrde" muzike početkom devedesetih, pokazali su da najveći hitovi njihove karijere i dalje zvuče uverljivo, dramatično i bude emocije kod starih fanova.

Međutim, problem je u tome što stari fanovi sve ređe imaju naviku da posećuju koncerte svojih nekada omiljeneih bendova, a nove generacije, nažalost nisu regrutovane. Scorpions su upali u >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vremensku rupu iz koje izgleda povratka nema. Za nove naraštaje, Scorpionsi izgleda nisu preterao zanimljivi, što je dovelo do relativno slabe posećenosti ovog koncerta.
Naravno da legendarni Scorpionsi to ne zaslužuju, ali problem verovatno leži u tužnoj konstataciji da RN'R ovakav kakvim su ga negovali nemački rokeri, lagano umire, ako nije već i definitivno mrtav. Nove generacije neguju neke druge vrednosti koje donosi novo vreme, a Scorpionsi nisu u svemu tome ni pokušali da se prilagode.
Na stranu sve, svirka je bila besprekorna i dostojna renomea benda koji je ispisivao stranice muzičke istorije. Akcenat je bio na pesmama sa albuma "Lovedrive", "Blackout" i "Love at first string", kada su Scorpionsi harali svetom i izazivali masovnu histeriju gde god se pojave. Briljantni trenuci koncerta bili su nesumnjivo: Big City Nights, The Zoo, Blackout, Make It Real, Loving You Sindey Morning... Nisu izostale ni poznate balade u kojima su Scorpionsi potpuno neprikosnoveni: Holiday, Send Me An Angel, Wind Of Change, Still Loving You... uz horsko pevanje i svetla mobilnih telefona. Za kraj, tradicionalno ostavljena "Rock You Like a Hurricane".

Kako god, ostaje nejasno zašto su Scorpionsi nakon 3 godine održali u Sofiji potpuno identičan koncert po sistemu "copy/paste" kakav su imali na istom mestu u okviru turneje "Sting in the tail". Ova dilema je utoliko veća ako se ima u vidu da Scorpionsi u isto vreme rade neke koncerte po modelu "MTV Unplugged", što je je i ozvaničeno u vidu novog live izdanja na CD-u i DVD-ju. I na kraju, pre 3 godine, velika svetska turneja Scorpionasa je bila oproštajna. Zašto to nije i ostala, pa da budu upamćeni kao veliki bend koji se povukao sa scene u pravom trenutku?

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.