DSS: Niški penzioneri moraju imati prava na besplatan prevoz (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Jan.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Niški penzioneri moraju imati prava na besplatan prevoz (VIDEO)

Ukidanje besplatnog prevoza penzionerima čija penzija iznosi više od 15.684 dinara predstavlja diskriminaciju prema građanima Niša, smatraju u Demokratskoj stranci Srbije. Iz ove stranke kažu da će Gradskom veću poslati inicijativu za suspendovanje ove odluke kako bi niški penzioneri imali ista prava kao i pre 1. januara ili kako bi se uveo isti sistem plaćanja kao u Beogradu.
Mere štednje nisu zaobišle ni penzionere, pa tako od 1. januara umesto 17.500 starih pravo na besplatan >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << prevoz ima njih 4.500. Oko 12.000 penzionera odnosno oni čija penzija iznosi između 15.684 dinara i 38.000 dinara, mesečne kartice će plaćati upola cene. Svi koji primaju veću penziju od 38.000 plaćaće punu cenu kartice. Ovom odlukom Gradskog veća, nisu zadovoljni u DSS-u i navode kao primer situaciju u glavnom gradu u kome, kako kažu, svi penzioneri stariji od 65 godina bez obzira na visinu penzije plaćaju 407 dinara godišnje.
Iz DSS-a najavljuju da će poslati inicijativu Gradskom veću da suspenduje svoju odluku o povećanju cena i omogući svim licima starijim od 70 godina da kao i ranije besplatno koriste gradski prevoz ili uvede isti sistem plaćanja kao u Beogradu. Inače, Gradsko veće je besplatan prevoz ukinulo i osobama sa invaliditetom druge i treće kategorije.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.