DJB od niške Skupštine traži smenu v. d. direktorke “Pčelice”

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB od niške Skupštine traži smenu v. d. direktorke “Pčelice”

Zbog toga što je aktuelna v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić za svoju zamenicu postavila bivšu članicu Upravnog odbora, koja je smenjena jer je ovaj organ dva puta predlagao Zorana Jonića za direktora, ali i zato što je bivšeg direktora zaposlila u ovoj predškolskoj ustanovi, pokret “Dosta je bilo” je na današnjoj sednici Skupštine grada zatražio njenu smenu.

Svetlana Mitić koja trenutno vodi “Pčelicu” je, prema rečima odbornika DJB, “nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << politiku netransparentnog i štetnog poslovanja koje je godinama pre nje vodio Zoran Jonić”.

Podsećaju da je Mitićeva, nakon drugog odbijanja ministra prosvete da Jonića imenuje za direktora, njemu ipak našla radno mesto u “Pčelici”.

Rasporedila ga je na radno mesto Stručni saradnik koordinator. To je mesto koje postoji samo u “Pčelici”, a izmislio ga je Jonić lično i uvela je u primenu jedne od njegovih sistematizacija - kazao je odbornik DJB.

Razlog što traže smenu Mitićeve je i to što je kao svoju zamenicu izabrala Ljiljanu Stamenković, bivšu članicu u “kontraverznom” Upravnom odboru, čulo se za skupštinskom govornicom.

Stamenkovićeva je “sve vreme podržavala štetne odluke Jonića”, kažu, i bila je “uporna da ga zadrži na mestu direktora i nakon odbijanja ministra prosvete”.

Inače na Skupštini grada 9. juna je Ljiljana Stamenković razrešena dužnosti, a Mitićeva je rasporedila na mesto zamenika direktora samo 3 dana kasnije - pojašnjavaju.

Inače, Stamenkovićeva je bila član Upravnog odbora “Pčelice” iz redova zaposlenih, podsećaju, a smenio je Odbor za imenovanje, kada su na ponovljenom konkursu i nakon prvog odbijanja ministra, Jonića opet predložili za direktora.

Osim toga što “čuva stare rukovodeće kadrove”, kažu u DJB, podržava se loše finansijsko poslovanje koje se u ovom preduzeću vodi godinama, a na štetu svih građana.

Godinama je zataškavano loše poslovanje “Pčelice”, na štetu roditelja i zaposlenih, ali i ostalih građana koji kroz različite vrste poreza učestvuju u finansiranju ove ustanove - kazali su.

Zbog toga što je krenuo “u analizu rada” “Pčelice”, a nekorektno je da se nešto analizira bez rasprave, predsednik Skupštine Rade Rajković je odbornika “Dosta je bilo” zamolio da inicijativu za smenu Mitićeve dostavi u pisanoj formi i da će tako i dobiti odgovor.

Podsetimo, nakon što je ministar prosvete Mladen Šarčević dva puta odbio predlog Upravnog odbora da Zoran Jonić nastavi da vodi "Pčelicu", zbog toga što je bio u sukobu interesa, ali i zbog udaranja učenika, za v. d. direktora Pčelice je postavljena dugogodišnja vaspitačica Svetlana Mitić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.