DIVAC: BAVITE SE SPORTOM I ČUVAJTE OKOLINU

Izvor: Kurir, 01.Okt.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVAC: BAVITE SE SPORTOM I ČUVAJTE OKOLINU

NIŠ - Mladi treba da se što više bave sportom i usput čuvaju životnu sredinu u kojoj žive, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, na otvaranju "Ekolimpijada Srbije 2010" u Nišu.

"Oni treba da nas starije nauče šta je životna sredina, jer smo mi doprineli tome da danas u Srbiji ima dosta otpadnog materijala", naglasio je Divac. Takmičarka u streljaštvu Lidija Mihajlović, rekla je da "bez zdravog života nema zdravog sporta, a bez zdravog sporta nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zdrave sredine". "Važno je da očuvamo životnu sredinu, pazimo na nju za neka buduća pokolenja", rekla je Mijailovićeva.

U Ekoolimpijskom igralištu, na Trgu oslobođenja deca kroz druženje i igru uče o istoriji olimpizma i Olimpijskih igara i o tome kako se sportski navija. Poseban akcenat je stavljen na zaštiti životne sredine i njenu važnost za zdravlje građana.

Ekoolimpijsko igralište je niz interaktivnih i edukativnih radionica namenjenih deci od sedam do 12 godina. Tokom trajanja Ekoolimpijade biće održan i turnir u fudbalu čiji je glavni cilj razvijanje svesti o fer-pleju i korektnosti svih učesnika. Olimpijski komitet Srbije ove godine slavi 100 godina olimpizma u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.