DANAS JE SVETI EVDOKIM: Njegove mošti imaju ČUDOTVORNU MOĆ I LEČE DECU

Izvor: NiskeVesti.rs, 13.Avg.2016, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS JE SVETI EVDOKIM: Njegove mošti imaju ČUDOTVORNU MOĆ I LEČE DECU

Bog ga je sigurno toliko voleo da je hteo da ga izdvoji iz sredine grešnika koji bi možda uspeli da izmene njegov čist razum i dušu


Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog Evdokima.
Sveti Evdokim bio je rodom iz Kapadokije, sin pobožnih roditelja. Za vreme cara Teofila služio je u vojsci i vodio vrlinski život, držeći se svih Božjih zapovesti, prebivajući u postu u uzdržanju i molitvi i suzama. Činio je obilnu milostinju ubogima, siromašnima >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << i udovicama i pomagao je crkve i manastire, ukazujući svima samilosnu dobrotu. Čuvao je svoju čistotu i nikad nije hteo da razgovara sa ženama niti da ih gleda. Birao je da ćuti, pre nego da previše govori i klonio se onih koji govore laži, klevete i osuđuju druge. Jednom rečju, njegovu dušu su ukrašavale samo vrline.
Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs teksta pročitajte na Telegraf.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.