“Crne mambe”, Nebojša Sejdić i “Apsolutno romantično” na festivalu romske muzike u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Crne mambe”, Nebojša Sejdić i “Apsolutno romantično” na festivalu romske muzike u Nišu

Ljubitelji romske i world muzike ove godine će imati prilike 8. juna na nišavskom amfiteatru na festivalu Me se Šaban čuju izvođenje Crnih mambi, trubača Nebojše Sejdića, ali i novosadskog benda Apsolutno romantično. Dan ranije, kažu učesnici, u Niškom kulturnom centru biće održana tribina o životu i delu muzičara Šabana Bajramovića.

Noseća muzička snaga festivala je, ističu organizatori, orkestar Crne mambe na čelu sa Nebojšom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Saitovićem.

Ove godine će, dodaju, publika u Nišu po prvi put uživo čuti bend Apsolutno romantično iz Novog Sada koji je poznat po svojim autorskim delima, ali i po tome što su bili stalna pratnja poznatog kantautora Đorđa Balaševića.

Dan ranije, 7. juna, u prostorijama Niškog kulturnog centra biće održana i tribina u čast velikana romske i džez muzike Šabana Bajramovića.

Ulaz je besplatan.

*Tekst je izmenjen nakon što su učesnici javili da se tribina održava u NKC-u.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Festival romske muzike u Nišu

Izvor: NisCafe.com, 24.Maj.2019

Ljubitelji romske i world muzike ove godine će imati prilike 8. juna na nišavskom amfiteatru na festivalu “Me se Šaban” čuju izvođenje Crnih mambi, trubača Nebojše Sejdića, ali i novosadskog benda Apsolutno romantično. Dan ranije, kažu učesnici, u Niškom kulturnom centru biće održana...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.