CleaNish  pobednik šeste KreNI konferencije

Izvor: RadioCity.rs, 01.Dec.2020, 22:57

CleaNish pobednik šeste KreNI konferencije

Pobednička ideja ovogodišnje konferencije kreativnih industrija koja se održavala od 27. do 30. novembra je CleaNish.
Mladi kreativci razvili su koncept digitalnog rešenja u cilju smanjenja zagađene vode u Nišu upotrebom gemifikacije, tokenizacije, priširene stvarnosti i blokčejn tehnologije, objavili su organizatori događaja. 
Žiri su činili H.E. Yahel Vilan, ambasador, predstavnik   Izraela u Srbiji, Biljana Dakić Đorđević, direktorka Trag fondacije, Olivera Kostić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << projektna menadžerka u Evropskom Progresu i Joakim Vern, zamenik ambasadora  Švedske u Beogradu.
Predstavljene su ideje iz oblasti saobraćaja, životne sredine, kulture, obrazovanja i zdravstva.
- EcoWheels (saobraćaj)
- CleaNish (životna sredina)
- Old Lore (kultura)
- The Book club (obrazovanje)
- Health care (zdravstvo)
Ovogodišnja tema bila je „Digital disruption“ , a učesnici su se bavili promenama koje tehnologije poput virtuelne realnosti, robotike, blokčejna, gejminga, virtuelnog dizajna, data science, IoT donose tradicionalnom shvatanju privrede i društva. Kao i pozitivnim promenama i benefitima koje ove tehnologije sa sobom donose u oblastima poput zdravstva, obrazovanja, ekologije, kulture  ili saobraćaja.
Zaključak panela “Digital disruption as a force for good" je da disruptivne tehnologije, ako se pametno koriste i ako ih se ne plašimo, uz partnerstva i nesebično deljenje ideja sigurno mogu da napravie ozbiljan pozitivan uticaj u našem društvu, rekao je Branko Krsmanović, jedan od organizatora KreNI konferencije. 
Ovom prilikom bile su otvorene i dve izložbe pod nazivom Pametne industrije - otključavanje potencijala,  u okviru Švedskog kutka u Naučno tehnološkom parku.

Ovogodišnji domaćin konferencije bila je Švedska, pa su polaznici mogli da čuju više o tehnološkom razvoju na poljima pametne industrije u toj zemlji.
Konferencija okuplja međunarodne eksperte, a ove godine je zbog epidemiološke situacije održana online.
Predstavnici 11 zemalja, iz različitih sfera novih tehnologija podelili su svoje višegodinje iskustvo i zajedno sa polaznicima radili na njihovim idejama.
Prezentacije  KreNI timova možete pogledati na linku.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.