Čitanje Šekspirovih dela na Svetski dan pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitanje Šekspirovih dela na Svetski dan pozorišta

Niško Narodno pozorište obeležiće sutra od 20 sati Svetski dan pozorišta 27. mart javnim čitanjem drame “Plej Šekspir” koja obuhvata desetak najpopularnijih Šekspirovih dela.

Ova drama, koju su osmilila trojica britanskih glumaca - Džes Borgson, Adam Long i Danijel Singer, biće čitana u susret 400 godina od smrti Vilijema Šekspira.

Nišlije će po prvi put imati priliku da se na ovaj način upoznaju sa ovim izuzetno popularnim komadom, koji će do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine doživeti i svoju premijeru na sceni našeg pozorišta. Pozivamo vas da dođete i zajedno sa nama prođete kroz unebesni instant svet, desetak Šekspirovih dela - poručuju iz niškog pozorišta.

Besplatne karte za ovo javno čitanje mogu se, kako navode u Narodnom pozorištu, podići na blagajni pozorišta.

Pred ove drame biće tradicionalno pročitana ovogodišnja poruka za Svetski dan pozorišta koju je napisao poljski reditelj Kšištof Varlikovski. On u svojoj poruci navodi da "pozorišne pregaoce najlakše pronalazimo van pozorišta" i da su to "obično oni koji pozorište ne koriste kao mašinu za reprodukovanje klišea i konvencija".

Na Svetski dan pozorišta, 27. marta u podne, na platou ispred niškog teatra biće deljeni repertoari za april, sa kojima će moći da se kupe karte sa popustom od 75 odsto.

Važiće za predstave “12 gnevnih žena“, “Šoferi“ i “Edmund Kin“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Čitanje drame "Plej Šekspir" u niškom pozorištu

Izvor: Blic, 26.Mar.2015

Narodno pozorište u Nišu obeležiće 27. marta Svetski dan pozorišta javnim čitanjem drame “Plej Šekspir”. Nišlije će od 20 časova moći da čuju dramu koja obuhvata desetak najpopularnijih Šekspirovih dela...Drama, koju su osmislila trojica britanskih glumaca - Džes Borgson, Adam Long...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.