Četiri medalje za Nišlije u brazilskom džiju-džicu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri medalje za Nišlije u brazilskom džiju-džicu

Takmičari Rio Grapling kluba Niš osvojili su 4 medalje na turniru u brazilskom džiju-džicu, održanom u Knjaževcu. Zlato i dva srebra otišlo je borcima u kategoriji belih pojaseva, dok je do bronze došao niški predstavnik u klasi naprednih pojaseva.

U konkurenciji od oko 130 takmičara iz Srbije i Bugarske, u svojoj kategoriji najbolji je bio Miloš Stojilković, vicešampioni su postali Miloš Janković i Nikola Pešić, dok je najiskusniji od njih Aleksandar Gacik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osvojio bronzanu medalju.

Iako su se takmičili u konkurenciji belih pojaseva, ovi momci nikako nisu bez takmičarskog iskustva. Njihov trener Aleksandar Stojičić objasnio je da je do sledećeg, plavog pojasa, potrebno i po nekoliko godina intenzivnog bavljenja ovim sportom.

Sa druge strane, napredni pojasevi su objedinjeni. Pored "Niš opena", koji je jedan od najvećih brendova brazilskog džiju-džicu u Srbiji, možda i na Balkanu, i ovo takmičenje u Knjaževcu je mnogo bitno za lokalni razvoj te veštine - kaže Stojičić.

Ono što ovu disciplinu čini drugačijom, kako navodi Stojičić, je to što postoje kategorije i do 50 godina, koje omogućavaju i starijim ljudima da se kao početnici takmiče i osvajaju medalje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.