Česte tuče među predškolcima

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česte tuče među predškolcima

Roditelji mališana koji pohađaju predškolsko obrazovanje kažu da im se deca iz škole često vraćaju s modricama koje su zadobili od svojih vršnjaka. Da postoji povećana agresivnost među predškolcima potvrđuje većina direktora osnovnih škola u Nišu i zato je vaspitačima zabranjeno da ih ostavljaju same.

- Kad moj sin dođe iz predškolskog, priča mi da se njegovi drugovi i drugarice tuku među sobom, i to uglavnom kad ih vaspitačica ostavi same. On kaže da se tuku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među sobom, gađaju stolicama, da su nekom dečaku namerno slomili naočare. Moj sin je miran i plaši se, i kaže da ta agresivna deca često nasrću na one koji ne žele da se tuku. Nedavno su jedno dete udarili u obraz i sav je natekao. Otac tog dečaka se žalio direktorki, čak je pretio da će ih tužiti sudu. Međutim, ništa se nije promenilo. Majke dece iz drugih grupa su mi pričale da i njihova deca ponekad imaju modricu, ali da u tim grupama nije baš tako drastično - priča majka šestogodišnjaka iz OŠ „Stefan Nemanja", koja je želela da ostane anonimna.

Direktorka škole „Stefan Nemanja" Aleksandra Projović sve negira i naglašava da u ovoj školi postoje četiri predškolske grupe i da se samo jedan otac žalio da mu sin dolazi s modricama po telu i glavi.

- Tvrdnje te anonimne majke da se mališani tuku među sobom su netačne. Imamo video nadzor i u svakom trenutku mogu da vidim šta se dešava u učionicama. Postoje deca koja su hiperaktivna, pa sam naložila vaspitačima da obrate posebnu pažnju na te predškolce - veli direktorka.

Njen kolega, direktor OŠ „Vožd Karađorđe" Radomir Žugić ističe da je primećena povećana agresivnost među šestogodišnjacima.

- Veoma su nemirni i skloni da se među sobom tuku, jer ih roditelji tako vaspitavaju. Naredio sam vaspitačima da ne smeju ni na trenutak da ostanu sami - priča Žugić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.