Česte povrede i prelomi zbog poledice na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 19.Dec.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česte povrede i prelomi zbog poledice na jugu Srbije

Posledice zaleđenih ulica i neočišćenih trotoara ispred kuća, najbolje se ogledaju u bilansu stanja povređenih od poledice, kojih na jugu Srbije od 15. decembra do danas, prema informacijama sa Klinike za ortopediju niškog Kliničkog centra, ima čak 86.

Povrede potkolenica, skočnog zgloba, ručnog zgloba, ali i kuka, kako kaže načelnik Klinike za ortopediju Zoran Golubović, najčešće su povrede kod ljudi koji su ovih dana padali po klizavim ulicama.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poledice je kroz Urgentni centar pošlo 86 pacijenata, od subote. Od toga 26 je primljeno za ortopediju i traumatologiju i veći deo njih je operisan - navodi Golubović.

Ostali, dodaje, ili čekaju na operaciju, ili su sa gipsom na rukama i nogama poslati da kod kuće čekaju ozdravljenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.